Historie

Logens Historie 

 

Søndag den 4. maj 1902 indstiftedes Rebekka logen nr. 2 Thyre Danbod

 

Sådan indledes logens allerførste protokol, skrevet med pen og blæk af Sekretæren, søster Victoria Stuckenberg. Logen har således bestået i over 100 år og er landets næstældste kvindelige Odd Fellow loge.
Søsterloge nr. 1, Caroline Amalie er moderloge for søsterloge nr. 2, Thyre Danebod.

For nogle år siden valgte logernes øverste ledelse, Storlogen, at ændre alle landets Rebekkaloger til Søsterloger. Dette er sket for at skabe sammenhæng i sprogbrug mellem broder- og søsterloger.

Thyre Danebod har gennem årene formået at samle en stor søskendeskare. Logen er således moderloge for 5 loger i Danmark, nr. 4, Erica, nr. 6, Gefion, nr. 34, Håbet, nr. 35, Puritas, nr. 41, Grevinde Danner samt for den første søsterloge på Island, nr. 1, Bergthora.
Venskabsloge er Rebekkaloge nr. 17, Prinsessan Sibylla i Stockholm.
Venskabsloge er Rebekkaloge nr. 53 Alice Tegnér. Karlshamn.

Ud over dette har logen været primus motor i oprettelsen af Ungdomsforeningen Fremtiden, som blev stiftet i 1911. Ungdomsforeningen er senere nedlagt, men genopstået som 5 delforeninger rundt om i landet.

Logen har flere fonde. Renterne fra en af fondene går blandt andet til hjælp til Himmelekspressen, Mødrehjælpen og Institut for Døve-Blinde.

På den humanitære front har logen et SOS-barn.